Търсене

10 начина да се почувствате добре веднага

Неделя, 27 Януари, 2019

Януари е вече към края си, но зимата не (въпреки търпимите последни няколко дни). Денят е къс, нощите дълги, тротоарите хлъзгави, а дъхът ви замръзва. Тези неща определено не звучат като добра предпоставка за добро настроение. А понякога ни трябва ейй толкова малко, за да се чувстваме добре, с настроение за нови подвизи и с усмивка на лице.

Затова днес сме ви подбрали няколко лесни за изпълнение неща, които ще ви помогнат да се чувствате (и изглеждате) п-р-е-в-ъ-з-х-о-д-н-о.

Вижте ги по-долу:

Погрижете се за кожата си – може да звучи лесно, но е много често пренебрегвано. Успокояваща маска, ароматен ексфолиант, топла вана с билки или богат лосион за тяло биха направили много за настроението и самочувствието ви. И даже не е нужно да харчите много пари за тях. Разгледайте някоя от рецептите в сайта ни и ще откриете, че е много лесно да си направите сами вкъщи качествена и чиста козметика.

Разчистете гардероба си – може да ви се струва, че това няма нищо общо с настроението ви, но, повярвайте ми, когато изхвърлите онези дънки, които не ви стават от 3 години, но държите "за всеки случай", ще се почувствате далеч по-добре. Ако дрехите ви са в добро състояние, може да ги пуснете в някой сайт и да спечелите бонус точки под формата на пари. Звучи добре, не мислите ли?


Облечете нещо ярко – може би звучи тривиално, но дрехите ни доста често отразяват настроението ни и обратното. Ако не сте почитатели на ярките цветове от глава до пети, заложете на ярък аксесоар – като например шал или шапка, а може би червило или сенки за очи. Всичко, което би ви накарало да се почувствате добре.

Излезте сред природата – сигурно си мислите, че зимата не е най-подходящото време за излизане навън. Тъкмо обратното! Няколко часа на чист въздух в планината ще ви се отразят чудесно. Екипирайте се добре и вземете приятел/приятелка или куче с вас. Ще ви бъде двойно по-забавно. В случай, че нямате Витоша или Рила наблизо, разходка в някой парк също би свършила работа.

Научете нещо ново – даже няма нужда да излизате навън. Интернет изобилства от информация (не, не говорим само за Фейсбук), която може да ви бъде полезна. Най-простото, което може да направите, е да отворите ютуб и да си изберете тема. Човек се учи, докато е жив, както казват.

Направете добро за някого (без да очаквате в замяна същото) – дали ще дарите пари или ще се запишете като доброволец някъде, няма значение. Хората са особено щедри покрай празниците, но това, че те вече отминаха не значи, че не можем да направим нещо хубаво за някого. Ако дарителството не ви е по вкуса, обадете се на близък човек, питайте го как е минал денят му, дайте му съвет, ако се нуждае от такъв. Няма нищо по-хубаво от това.

Това бяха нашите бързи съвети за щастие. Вие имате ли изпитана рецепта, до която прибягвате в случай на тежък ден и лошо настроение? Бихме се радвали да я чуем.


Снимки: benzoix, nensuria, jannoon028 за freepik.com

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах