Търсене

Как да си направим домашни лентички за почистване на пори

Сряда, 15 Август, 2018

След неуспешен опит със закупени от известен бюти магазин лентички за почистване на пори, реших, че мога да си направя по-ефективни вкъщи. И не беше трудно да открия перфектната рецепта, която, освен че е изключително лесна, е още по-изключително евтина за изпълнение.

Вижте по-долу какво ви е необходимо:

1 с.л. най-обикновен желатин (да, онзи който се продава в магазина ще свърши идеална работа)

1 - 1 1/2 с.л. вода (виждала съм и вариант с прясно мляко, но никога не съм го опитвала, така че, ако разполагате с такова, може да пробвате и с него)

Разбъркайте двете съставки, докато се получи гъста кашичка. След това сложете сместа в микровълновата за 10-15 секунди (не повече!) и извадете. Нанесете веднага върху желаното място, защото се втвърдява много бързо (все пак внимавайте да не би да е прекалено горещо). Оставете да подейства за около 10-12 минути, докато се втвърди добре. Ще разберете кога е време за махане, когато започне да ви опъва на кожата. Издърпайте внимателно получилата се лентичка от лицето и измийте с хладка вода. Ще забележите веднага разликата - порите са почистени, а мръсотията от тях е по сместа.


Снимка: freeepik.com

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах