Търсене

Грижа за косата през 2019 Част 1

Петък, 25 Януари, 2019

Красотата на всяка жена започва с нейната коса. Не случайно хвърляме луди пари, за да може косата ни да изглежда блестяща, красива и здрава. През новата година можете да си направите план за това как ще третирате косата си. Грижете се за нея и тя ще се погрижи за вас.

Ето козметичните стъпки, които можете да предприемете по месеци:

Януари - Нова прическа

Какво по-добро начало на годината от една свежа промяна. Можете да заложите да нещо дръзко или нещо освежаващо. Зависи изцяло от вас.


Февруари - Кератинова терапия

Косата ни съдържа кератин, а целта на кератиновата терапия е да възстанови увредената коса. Можете да си направите кератинова терапия сами или да се обърнете към професионалист. Цената на такава терапия е скъпа, но резултатът е страхотен.


Март - Стимулиране на растежа

Ако искате да имате здрава, красива и дълга коса за летните месеци, започнете да стимулирате растежа на косата си още през Март.

Има страхотни средства за коса, които ще ви помогнат да постигнете желания резултат. Например този домашен серум за растеж на косата с розмарин и лавандула.


Април - Окситерапия

Окситерапията представлява кислородно почистване на скалпа. Кислородът е с чистота около 90%, което му позволява да прониква в скалпа и почиства излишния себум, който запушва основата на косъма и му пречи да диша и да приема хранителни вещества. Терапията не е скъпа и се предлага в повечето салони за красота.


Май - Детокс

Май месец е разгарът на пролетта. Направете своеобразно пролетно почистване на косата и скалпа си чрез детокс.

Ето 2 домашни рецепти, които могат да ви помогнат да постигнете страхотни резултати:


Юни - Без сешоар

Какво по-добро време от това да не използваме сешоар от началото на лятото! Не ползвайте сешоар за 1 месец. Това предизвикателство звучи много постижимо, нали? Особено след като навън темепературите са много приятни и косата съхне за минути. Ще забележите, че косата ви ще стане по-жива и бляскава.


Очаквайте Част 2!

Снимка: pixabay.com


Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах