Тази вкусна супа съдържа в себе си цялата свежест на пролетта. Заредете се с множеството витамини, които пролетните зеленчуци ни предоставят и се насладете на богатия вкус.
- Необходими продукти
- 2 шепи спанак
- 1 бр тиквичка
- 1 бр морков
- 400 г бял боб
- 400 г червен боб
- Половин глава лук
- Съвсем малко пресен чесън или чесън на прах
- 500 мл сметана / млечна или растителна
- Мазнина по избор - олио / зехтин / кокосово масло
- 1 бр дафинов лист
- Шипка индийско орехче
- 1/2 ч.л. куркума
- 1/2 ч.л. джинджифил
- Черен пипер на вкус
- Сол
Начин на приготвяне
1. Нарежете на ленти и запържете в мазнината тиквичките, морковите и лука.
2. Добавете спанака при запържените зеленчуци и задушете за около 8-10 мин.
3. Добавете двата вида боб, заедно с чесъна, куркумата, индийското орехче, джинджифила и черния пипер. Разбъркайте и оставете така на котлона за около 5 мин.
4. Добавете желаното количество вода от вас (като имате предвид, че след това ще добавите и още 500мл сметана).
5. Сложете дафиновия лист и оставете супата да ври.
6. Сметаната добавете когато дафиновия лист осезаемо е пуснал своя аромат и зеленчуците са сготвени. Добавете и солта.
7. Бъркайте на слаб огън за около 5 мин.
Резултатът е страшно ароматна кремообразна супа, пълна с витамини.
Добър апетит!