Търсене

Пролетна супа със спанак и боб

Петък, 08 Април, 2022

Тази вкусна супа съдържа в себе си цялата свежест на пролетта. Заредете се с множеството витамини, които пролетните зеленчуци ни предоставят и се насладете на богатия вкус.

  • Необходими продукти
  • 2 шепи спанак
  • 1 бр тиквичка
  • 1 бр морков
  • 400 г бял боб
  • 400 г червен боб
  • Половин глава лук
  • Съвсем малко пресен чесън или чесън на прах
  • 500 мл сметана / млечна или растителна
  • Мазнина по избор - олио / зехтин / кокосово масло
  • 1 бр дафинов лист
  • Шипка индийско орехче
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/2 ч.л. джинджифил
  • Черен пипер на вкус
  • Сол



Начин на приготвяне

1. Нарежете на ленти и запържете в мазнината тиквичките, морковите и лука.

2. Добавете спанака при запържените зеленчуци и задушете за около 8-10 мин.

3. Добавете двата вида боб, заедно с чесъна, куркумата, индийското орехче, джинджифила и черния пипер. Разбъркайте и оставете така на котлона за около 5 мин.

4. Добавете желаното количество вода от вас (като имате предвид, че след това ще добавите и още 500мл сметана).

5. Сложете дафиновия лист и оставете супата да ври.

6. Сметаната добавете когато дафиновия лист осезаемо е пуснал своя аромат и зеленчуците са сготвени. Добавете и солта.

7. Бъркайте на слаб огън за около 5 мин.


Резултатът е страшно ароматна кремообразна супа, пълна с витамини.

Добър апетит!

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах