Търсене

Сбогувайте се с целулита: няколко полезни съвета

Сряда, 09 Януари, 2019

Целулитът е тема, за която може да си говорим цял ден и цяла нощ... и пак да не успеем да изговорим всичко за него. Според някои е болест, според други – козметичен дефект. "Портокаловата кожа" засяга много голям процент от жените (а вече и част от мъжете) и няма значение дали сте слаба или закръглена, млада или стара, руса или тъмнокоса –целулитът не подбира. На първо място е важно да го приемете и да не се срамувате от него, нито да позволявате на някой да ви кара да се срамувате. Ако все пак сте решили да се отървете от него (няма да ви лъжа, много е трудно), ние сме насреща с няколко съвета.

Движение, движение и пак движение

Да, правилно прочетохте. Упражненията са от съществено значение в борбоата срещу целулита. За най-добри резултати комбинирайте кардио 1-2 пъти седмично и силови упражнения.

Поддържайте теглото си в нормите

Резките промени в теглото, независимо в коя посока, се отразяват зле на кожата ви. Хапвайте повече свежи плодове и зеленчуци, риба и чисто месо. Избягвайте пърженото и панираното. Това е. Нищо повече.

Ексфолирайте

Скрабовете помагат за изчистване на тялото от токсините и разкриват гладка и мека кожа.

Сухо четкане

Един от най-добрите начини да се справите с целулита е четкането на сухо. То подобрява кръвообращението и спомага за изхвърлянето на токсините от организма. Спрете се на четка от естествен, но мек косъм. Важно е да я използвате върху суха кожа и да започнете отдолу нагоре, като движите четката в посока към сърцето. Редувайте сухото четкане с ескфолирането най-много 2-3 пъти в седмицата.

Пригответе си домашно антицелулитно масло

Важно е да уточним, че ако прилагате само един от съветите ни, едва ли ще имате резултат. Но комбинацията от всички тях значително ще улесни нещата. За направата на маслото ще са ви нужни: 30 мл базово масло (бадемово, жожоба) и 10-15 капки етерично масло от кафе, грейпрфут, черен пипер или лимонова трева (може да си направите комбинация от всички). Идеалното време за нанасяне на маслото е след като сте използвали четката.


Selfcare tip: Може да видите още рецепти против целулит в сайта ни.

Снимки: freepik.com

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах