Търсене

Спрей за възглавници с лавандула

Неделя, 24 Юни, 2018

Продуктите от природата могат да ни помогнат не само за нашето здраве и красота, но могат да бъдат полезни и в ежедневието ни. Пример за това е този спрей, който може да използвате както за възглавниците, които използвате за сън, така и за възглавници, които ползвате във вашето ежедневие, като тези на дивана.

Лавандуловото етерично масло има редица благоприятни свойства, като облекчаване на стрес и тревожност, засилване на имунитета, лечение на екзема, насърчаване на растежа на косата и много други. Лавандуловото етерично масло е едно от най-популярните етерични масла и е добре винаги да е на разположение във вашето домакинство поради разнообразните му приложения.


  • Необходими продукти
  • 1 с.л. хамамелис
  • 10 капки лавандулово етерично масло (по желание можете да добавите повече или по-малко)
  • Дестилирана вода
  • *Шишенце/ бутилка - около 50-60 ml


*За по-добро съхранение можете да използвате бутилка с кехлибарено или кобалтово стъкло, но и обикновената стъклена или пластвасова бутилка с пулверизатор или капкомер ще ви свърши работа.


Начин на приготвяне

Смесете хамамелиса и етеричното масло от лавандула и ги изсипете в бутилката. Напълнете до върха с дестилирана вода. Готово!

Напръскайте няколко пъти възглавницата или леглото си точно преди да легнете. Отпуснете се и се наслаждавайте на действието на ароматерапията.


Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах