Търсене

Витамин Е - най-доброто за вашата коса

Четвъртък, 01 Ноември, 2018

Ролята на витамин Е при грижата за косата е от съществено значение.Той е най-добрата добавка, която можете да използвате, ако имате или искате да имате дълга и здрава коса. Като основно хранително вещество за кожата и косата, витамин Е има много ползи.

Ето част от тях:


1. Стимулира растежа на косата

Витамин Е стимулира капилярите, подобрявайки кръвообращението в скалпа, което е от съществено значение за растежа на здрава коса. Капилярите доставят големи количества хранителни вещества, стимулиращи растежа на косата. Този витамин е най-доброто масло, ако искате да имате дълга коса.

Приемайте витамин Е само според указанията на лекар!2. Предотвратява появата на сива коса

Това е може би най-голямото предимство от употребата на витамин Е. Високата концентрация на антиоксиданти във витамина могат да повлияят положително за забавяне на процесите на стареене и да ограничат появата на сива коса.


3. При накъсани краища

Накъсаните краища са проблем при много жени. Те се получават когато косата е суха и безжизнена. Основната причина се дължи на температурата, използвана при сушенето и стилизирането на косата. За да се преодолее този проблем, витамин Е играе важна роля. Прилагайте го върху краищата на косата и оставете да действа за 15 минути. Прилагайте веднъж или два пъти седмично, за да постигнете дълготраен ефект.


4. Подобрява състоянието на сухата коса

Витамин Е е едно от най-добрите решения при суха коса. Можете да използвате това лекарство по 2 начина - директно пиене или нанасяне върху косата. Но за да получите бързи резултати, нанасянето директно върху скалпа и по дължините е методът, препоръчан от специалистите по красота.


5. За блясък

Това е голямо предимство на витамин Е. Директното нанасяне на капсула витамин Е върху косата ще ѝ придаде блясък и мекота. В допълнение, трябва да се храните с храни богати на витамини D, A, B, за да помогнете на косата си да стане и остане здрава.


6. Доставя полезни вещества на косата

Третирането на косата с витамин Е е полезно за дълъг период от време. Загрейте 2 супени лъжици витамин и нанесете върху скалпа. След това увийте косата си с кърпа за 1 час и изплакнете с нормален шампоан. Ще бъдете изненадани от ефективността на този вид евтини капсули.


Снимка: unsplash.com


Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах