Търсене

Кои витамини се съдържат в пилешкото месо

Събота, 06 Март, 2021

Пилешкото месо е храна, богата на висококачествени протеини. Можете да го готвите по много начини, в комбинация с голямо разнообразие от билки и подправки.

Домашните птици без кожа, като пилешкото, са с по-ниски общи и наситени мазнини от повечето говеждо месо. Предлага се целогодишно и е добър източник на няколко витамини от група В, включително ниацин (витамин В3), пантотенова киселина (витамин В5) и витамин В6.


Витамин В3

Варените пилешки гърди са отличен източник на витамин В3. Този витамин е необходим за енергийния метаболизъм, особено за превръщането на въглехидратите в енергия, която клетките могат да използват. Другите функции на витамин B3 включват производството на холестерол и мастни киселини.


Витамин В5

Витамин В5 също се съдържат в пилешкото месо. Този витамин подпомага енергийния метаболизъм, подобно на повечето витамини от група В. Помага и за превръщането на въглехидратите и мазнините в използваема енергия за клетките на тялото. Другите функции на витамин B5 включват поддържане на правилната функция на надбъбречните жлези, осигуряване на адекватно производство на здравословни мазнини в клетките ви и допринася за здрава коса, кожа и нокти.


Витамин В6

Пилешкото и домашните птици като цяло са един от най-добрите хранителни източници на този важен витамин. Витамин В6 изпълнява много важни функции в човешкото тяло. Той е необходим за синтеза на невротрансмитерите в мозъка, както и за образуване на червени кръвни клетки. Витамин В6 е от съществено значение за превръщането на складираната енергия под формата на гликоген в черния дроб и мускулите в глюкоза за лесно достъпна енергия. В допълнение витамин В6 помага за разграждането на протеините и поддържа здрава нервна система.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах