Търсене

Здравословен бананов хляб без глутен

Петък, 26 Април, 2019

Тази рецепта е здравословна алтернатива на повечето видове печива. Не съдържа брашно, изкуствени подсладители, глутен и мляко.

Крайният резултат от рецептата не е точно хляб, а по-скоро нещо като кекс по българските стандарти.

  • Необходими продукти
  • 3 банана
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 60 ml разтопено кокосово масло
  • 250 g бадемово брашно или 300 g смлени бадеми
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. канела
  • 100 g пресни боровинки
  • 3 до 6 с.л. мед
  • Ще ви трябват още
  • Хартия за печене
  • Форма за хляб



Начин на приготвяне:

1. В голяма купа намачквате бананите или ги разбивате в блендер.

2. Добавяте към бананите разбитите яйца, екстракта от ванилия, меда и разтопеното кокосово масло и разбърквате добре.

3. В отделна купа изсипвате смелените в блендер бадеми, содата и канелата и разбърквате добре.

4. Смесвате съдържанието на двете купи и бъркате, докато не се получи хомогенна смес.

5. Получената смес изсипвате във формата за печене, която предварително е застлана с хартия за печене. Ако не разполагате с хартия за печене, можете да намажете страните на формата за печене с кокосово масло.

6. Печете в предварително загрята фурна на 170°C за 55 мин.

7. Вадите от фурната и чакате около 20 мин. за да изстине и при разрязване да не се разпадне.


Приятно хапване!


Открийте още домашни здравословни рецепти ТУК


Снимки: © Всички права запазени - SelfCare.bg



Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах