Тази рецепта е здравословна алтернатива на повечето видове печива. Не съдържа брашно, изкуствени подсладители, глутен и мляко.
Крайният резултат от рецептата не е точно хляб, а по-скоро нещо като кекс по българските стандарти.
- Необходими продукти
- 3 банана
- 3 яйца
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 60 ml разтопено кокосово масло
- 250 g бадемово брашно или 300 g смлени бадеми
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. канела
- 100 g пресни боровинки
- 3 до 6 с.л. мед
- Ще ви трябват още
- Хартия за печене
- Форма за хляб
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа намачквате бананите или ги разбивате в блендер.
2. Добавяте към бананите разбитите яйца, екстракта от ванилия, меда и разтопеното кокосово масло и разбърквате добре.
3. В отделна купа изсипвате смелените в блендер бадеми, содата и канелата и разбърквате добре.
4. Смесвате съдържанието на двете купи и бъркате, докато не се получи хомогенна смес.
5. Получената смес изсипвате във формата за печене, която предварително е застлана с хартия за печене. Ако не разполагате с хартия за печене, можете да намажете страните на формата за печене с кокосово масло.
6. Печете в предварително загрята фурна на 170°C за 55 мин.
7. Вадите от фурната и чакате около 20 мин. за да изстине и при разрязване да не се разпадне.
Приятно хапване!
Открийте още домашни здравословни рецепти ТУК
Снимки: © Всички права запазени - SelfCare.bg