Търсене

А-Я

Тук ще намерите списък с натурални продукти, които можете да използвате при приготвянето на домашната си козметика.

Тиква

Плодов зеленчук・Cucurbita・Мезоамерика, Андите

Като храна тиквата намира приложение в десертната кулинария, защото съдържат голямо количество плодова захар. Тиквата обаче е ниско калорична и затова се препоръчва на хора с бъбречни и сърдечносъдови заболявания.

Семките също се консумират. Те са богати на протеини, витамини, желязо, фосфор, цинк и др. В 100 g тиквени семки се съдържат 46% от задължителният дневен прием на магнезий за организма.

Части, които се използват: самият зеленчук и семките му

Терапевтични ползи: при проблеми с простатата, при често уриниране и др.


  • Хранителна информация за 100 g
  • Енергия - 16 kcal
  • Захар - 2,2 g
  • Диетични фибри - 1,1 g
  • Мазнини - 0,2 g
  • Протеин - 1,2 g
  • Витамин B1 - 0,048 mg
  • Витамин B6 - 0,218 mg
  • Витамин C - 17 mg
  • Витамин K - 3 μg


Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах