Търсене

Детоксикиращи соли за вана с глина

Понеделник, 13 Август, 2018

След дълъг ден или напрегната работна седмица няма нищо по-приятно от това да се отпуснеш в ароматна вана. А за да направите престоя в банята още по-полезен за вас и здравето ви, сме ви приготвили лесна рецепта за ароматни соли за вана с глина. Те извеждат токсините от организма и отпускат цялото тяло (затова ви препоръчваме да правите процедурата преди сън).

За рецептата са ви необходими:

1/2 ч.ч. глина бетонит

1/2 ч.ч. английска сол

7-8 капки етерично масло по ваш избор

Разтворете предварително смесените сол и масло във вана с топла вода. След това разбъркайте глината в неметален съд с неметална лъжица. Тук имате два варианта: или да намажете цялото си тяло със сместа и да престоите 3-5 минути, или да сложите сместа във ваната. След това се потопете за 20-30 минути и почистете кожата с ексфолираща ръкавица за баня или хавлия.

Selfcare tip: Препоръчваме ви да използвате първия вариант, в който мажете тялото си с глина, защото по този начин сместа ще има директен контакт с кожата и порите ви, като това ще спомогне за по-доброто очистване от токсините.


Снимка: freepik.com

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах