Търсене

Домашен СПА ден: подхранваща терапия за коса със зехтин

Събота, 11 Август, 2018

Зехтинът е идеално средство за овкусяване на салати, но полезните му свойства далеч надхвърлят територията на кухнята. Златисто-зелената течност не случайно присъства в т.нар. средиземноморска диета – богата е на полезни вещества като витамин А, каротин, фосфолипиди и хлорофил. Не по-малко полезна е и за косата. Прави я мека, блестяща и не на последно място – спомага по-лесното разресване, което е особено полезно ако имате чуплива или къдрава коса.

Днес ще ви поглезим с една много лесна рецепта за подхранваща СПА терапия, за която са ви необходими само 2-3 с.л. (зависи от гъстотата и дължината на косата ви) предварително затоплен екстра върджин зехтин.

Нанесете върху суха коса и масажирайте добре, като наблегнете на корените, за да стимулирате растежа на нова коса (освен това действа изключително релаксиращо), и на връхчетата, които се нуждаят от малко допълнителна любов.

След това увийте косата в топла и влажна хавлия и престойте така около 40-50 минути. Измийте както обикновено с шампоан. Оставете я да изсъхне на въздух.

Да! Точно толкова лесно е да се сдобиете с блестяща и здрава коса!


Снимки: freepik.com

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах