Търсене

7 лесни решения срещу безсъние

Вторник, 01 Май, 2018

Всеки от нас е имал вечери, в които, колкото и да се опитва, не може да заспи. Може да сте смазани физически и психически от изминалия ден. Може утрешният ден да е важен за вас и вълнението да не ви оставя да се потопите в страната на сънищата. Причините са не една и две, но по-важно е, какво е решението. Ето няколко прости трика, с които можете да си помогнете за по-бързо заспиване:

1. Пижама

Облечете възможно най-удобната си пижама. Така ще се почувствате уютно и ще ви е по-лесно да се отпуснете.


2. Чай

Направете си гореща чаша чай от лайка. Лайката има отпускащ и успокояващ ефект върху вашето тяло, а вдишването на парите от напитката оказва положителен ефект върху вашите дробове.


3. Лавандулово масло

Капнете капка лавандулово етерично масло върху възглавницата си. Лавандулата има силен антистресов и успокояващ ефект. Приятният аромат ще помогне за по-бързото заспиване.


4. Без телефон

Скрийте телефона, така че да не го виждате. Това е чисто психологически трик, който ще повлияе моментално на вашето подсъзнание и ще ви помогне да се отпуснете.


5. Книга

Отворете някоя книга, която ви е под ръка и почетете. Съзнанието ви ще се отпусне, защото мозъкът свързва четенето с нещо отпускащо и приятно.


6. Чорапи

Обуйте си чорапи. Краката са част от тялото, през която излиза най-много топлина. Щом обуете чорапи, ще се почувствате по-затоплени и по-отпуснати.


7. Температура

Най-добрата температура за сън е между 20-25 градуса. Настройте климатика на нея.


ВИЖТЕ ОЩЕ:

bilki-po-dobur-sun.jpgСнимка: unsplash.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах