Търсене

Безглутеново барче с киноа

Понеделник, 24 Януари, 2022

Тази рецепта за здравословно барче с киноа и без глутен е страшно лесна за изпълнение и съдържа само 4 съставки. Вижте какво ви е необходимо:

  • Необходими продукти
  • 160g киноа
  • 250g стафиди (1 и ⅔ ч.ч)
  • 3 ч.л. какао (като здравословна алтернатива можете да използвате и рожков)
  • 115g лешници
  • 300ml вода


Можете да консумирате готовите барчета до 5 дни след приготвянето им. Ето и начина на приготвяне:

  • Начин на приготвяне
  • Накиснете киноата във вода за 30мин.
  • Отцедете киноата и загрейте фурната на 190°C.
  • В блендер пасирайте киноата, какаото, 1 ч.ч. стафиди (останалите ⅔ стафиди оставете за глазурата) и 300ml вода. Пасирайте в продължение на около 3 минути или докато киноата не стане на крем.
  • Изсипете така получилото се тесто в тава с размери 30x22 см (размера на тавата не е задължителен, просто с този размер тава ще получите дебелината на барчето от снимката).
  • Печете така около 35-40 мин или докато видите, че горната част започне да придобива цвят. След което извадете и оставете блата да изстине напълно.
  • За глазурата смесете останалите стафиди и лешници и пасирайте в блендер докато сместа не стане лепкава и на топка.
  • Намажете изстиналия блат с глазурата. Внимавайте защото получената глазура е твърда и се маже сравнително трудно.
  • Разрежете на парчета и гарнирайте с плод по избор.


Добър апетит!


Снимка: selfcare.bg | ® Всички права запазени.

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах