Тази рецепта за здравословно барче с киноа и без глутен е страшно лесна за изпълнение и съдържа само 4 съставки. Вижте какво ви е необходимо:
- Необходими продукти
- 160g киноа
- 250g стафиди (1 и ⅔ ч.ч)
- 3 ч.л. какао (като здравословна алтернатива можете да използвате и рожков)
- 115g лешници
- 300ml вода
Можете да консумирате готовите барчета до 5 дни след приготвянето им. Ето и начина на приготвяне:
- Начин на приготвяне
- Накиснете киноата във вода за 30мин.
- Отцедете киноата и загрейте фурната на 190°C.
- В блендер пасирайте киноата, какаото, 1 ч.ч. стафиди (останалите ⅔ стафиди оставете за глазурата) и 300ml вода. Пасирайте в продължение на около 3 минути или докато киноата не стане на крем.
- Изсипете така получилото се тесто в тава с размери 30x22 см (размера на тавата не е задължителен, просто с този размер тава ще получите дебелината на барчето от снимката).
- Печете така около 35-40 мин или докато видите, че горната част започне да придобива цвят. След което извадете и оставете блата да изстине напълно.
- За глазурата смесете останалите стафиди и лешници и пасирайте в блендер докато сместа не стане лепкава и на топка.
- Намажете изстиналия блат с глазурата. Внимавайте защото получената глазура е твърда и се маже сравнително трудно.
- Разрежете на парчета и гарнирайте с плод по избор.
Добър апетит!
Снимка: selfcare.bg | ® Всички права запазени.