Търсене

Хрупкави крекери от овесени ядки

Понеделник, 29 Април, 2019

Лесна рецепта за засищащи безглутенови крекери, идеални за сутрешна или следобедна закуска. Можете да ги хапвате както с крема сирене и масло, така и с конфитюр или с каквото още се сетите.

  • Необходими продукти:
  • 300 g смелени безглутенови овесени ядки
  • 150 g вода
  • 85 ml зехтин /добре е да е extra virgin/
  • Щипка сол /най-добре - розова хималайска/
  • Безглутеново брашно за месенето /най-добър резултат се постига с безглутенов микс/

Начин на приготвяне:

1. Смесете добре смелените овесени ядки с водата и оставете за 10-15 мин., за да може овесените ядки да абсорбират водата и да се получи гъста смес.

2. Добавете зехтина и солта и разбъркайте добре.

3. На чиста повърхност разсипете безглутеново брашно и омесете средно стегнато тесто, което при разрязване лесно да се отделя от повърхността.

4. Разрежете в избрана от вас форма и наредете в плитка тава върху хартия за печене.

5. Загрейте предварително фурната на 180-200°C на вентилатор и печете, докато крекерите придобият златист загар.


krekeri-biskviti-oveseni-qdki-domashni.jpg


Открийте още домашни здравословни рецепти ТУК


Снимки: © Всички права запазени - SelfCare.bg

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах