Лесна рецепта за засищащи безглутенови крекери, идеални за сутрешна или следобедна закуска. Можете да ги хапвате както с крема сирене и масло, така и с конфитюр или с каквото още се сетите.
- Необходими продукти:
- 300 g смелени безглутенови овесени ядки
- 150 g вода
- 85 ml зехтин /добре е да е extra virgin/
- Щипка сол /най-добре - розова хималайска/
- Безглутеново брашно за месенето /най-добър резултат се постига с безглутенов микс/
Начин на приготвяне:
1. Смесете добре смелените овесени ядки с водата и оставете за 10-15 мин., за да може овесените ядки да абсорбират водата и да се получи гъста смес.
2. Добавете зехтина и солта и разбъркайте добре.
3. На чиста повърхност разсипете безглутеново брашно и омесете средно стегнато тесто, което при разрязване лесно да се отделя от повърхността.
4. Разрежете в избрана от вас форма и наредете в плитка тава върху хартия за печене.
5. Загрейте предварително фурната на 180-200°C на вентилатор и печете, докато крекерите придобият златист загар.
Открийте още домашни здравословни рецепти ТУК
Снимки: © Всички права запазени - SelfCare.bg