Хапва ви се нещо вкусно и здравословно? Домашните ореховки са винаги добър избор. Рецептата е много лесна и се състои само от 4 съставки.
Тази рецепта е подходяща и за хора, които избягват глутен.
- Необходими продукти:
- 300 g смелени орехи /най-добре с помощта на блендер/
- 3 разбити на сняг белтъка
- 100 до 250 g захар /сложете толкова, колкото желаете, но не надвишавайте 250g, защото ореховките ще станат прекалено сладки/
- 2 ч.л. есенция от ванилия /може на прах, може и течна/
- Хартия за печене

Приготвяне:
1. Разбийте белтъците на сняг и добавете захарта и ванилията.
2. Смесете със смелените орехи и разбъркайте хубаво, за да се получи еднородна смес.
3. Оставете сместа за 20 мин. в хладилник, за да се охлади.
4. С мокри ръце оформете малки топчета и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
5. Печете на 180°C в предварително загрята фурна за 20-25 мин.
Приятно хапване!
Открийте още страхотни домашни здравословни рецепти ТУК

Снимки: © Всички права запазени - SelfCare.bg