Търсене

Погрижете се (първо) за себе си

Вторник, 24 Април, 2018

В днешния забързан свят имаме все по-малко и по-малко време за себе си. Нашето образование, семейство и кариера са значителна част от ежедневието ни и понякога имат способността да ни изcтискват максимално.

Когато гледаме българката, много често виждаме една изморена физически и емоционално, вкопчила се в ежедневието си и забързана да изпълни своите задължения жена. Тя понякога забравя, че е просто човек, а не супергерой, който трябва да спаси всички и всичко.

Затова ви призоваваме - погрижете се първо за себе си. Това не е егоистичен подтик. Това е начинание, което трябва да предприемете сами. За себе си. Въпреки натоварените делници. Въпреки липсата на време. Въпреки неотложните ангажименти. Въпреки всичко. Никой няма да се погрижи за вас по-добре от самите вас.

Мили момичета:

  • Бъдете щедри към себе си. Позволете си онази малко по-скъпа рокля, която ще ви даде усмивка на лицето.
  • Жалете се. Да, можете да преместите онзи стол сама, но природата неслучайно е направила мъжа по-силeн физически.
  • Хранете се здравословно. Защото храната наистина е здраве и се отразява пряко и на физическото, и на умственото ни състояние. Аристотел с право е заявил преди стотици години, че всички болести започват от червата.
  • Ценете времето за вас. Чаша горещо кафе или чай сутрин, когато светът наоколо е все още тих, е безценно изживяване, което ще зареди целия ви ден с положителна емоция.
  • Усмихвайте се. Има ли нужда да казваме, че така сте още по-красиви.
  • Не се стресирайте и оплаквайте от задълженията си. Помнете, че всичко това изгражда характер.
  • Бъдете толернатни. Към онзи човек, който ви пререди на опашката. Към онзи, който си позволи да бъде малко груб с вас. Към вашата половинка, която забрави поредното нещо. Помнете, че всички сме хора със своите грижи и несигурности.
  • Бъдете активни. Работете активно. Почивайте активно. Спортувайте активно.


Погрижете се първо за себе си, за да сте способни да се погрижите и за останалите. Защото грижата е едно от изконните основи на това да бъдеш Жена.


Снимка: unsplash.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах