Търсене

Какво да не забравяме през лятото

Понеделник, 07 Май, 2018

Както всички знаем лятото чука на вратата, а с него идват и промените за нашия организъм. Ето как да изкараме едно пълноценно лято по най-добрия за нас начин.

Избягвайте обезводняването

Много смъртни случаи през лятото са причинени от обезводняване. Хидратирането е особено важно, когато температурите се покачват. Препоръчва се жените да пият дневно около - 2,7 литра вода, а мъжете - 3,7 литра, а хората, които спортуват активно, трябва да поемат повече течности.


Да не забравяме и фрешовете

Има достатъчно сезонни плодове, които - ДА - нас чакат! Фрешовете са чудесен начин за освежаване през цялото лято. Използвайте всички плодове, които обичате - ще се превърнат в перфектната лятна напитка.


Грижа за кожата

Не бива да забравяме да полагаме грижи и за кожата си. Лятото означава увеличаване на мъртвите кожни клетки, затова е важно кожата да се ексфолира редовно, за да бъде винаги гладка и копринена. Не е нужно да се купуват скъпи продукти, за да се постигне този вид. Ние ви предлагаме един много прост трик - направете свой собствен ексфолиант с помощта на шепа овесена каша и кисело мляко. Другото, което не трябва да забравяме, е слънцезащитният крем! Важно е да използвате лосион с фактор най-малко 30, за да защитите кожата си от вредните ултравиолетови лъчи. За чувствителната кожа най-добре слънцезащитните продукти да са на минерална основа. На всички е известно, че между 10:00 ч. и 16:00 ч. слънцето е най-силно, затова избягвайте слънчевите бани в този часови диапазон.


Косата също има нужда от вода

Да не забравяме и за косата си, която страда много през лятото. Постоянното нагряване, увреждането от слънцето и хлорът в басейните оказват неблагоприятно влияние върху нея. Ако планирате да плувате много през лятото, препоръчително е да използвате анти-хлорен шампоан и балсам за неутрализиране на хлора от косата. Ако е възможно, сведете до минимум употребата на сешоари, преси и други уреди за третиране на коса.


Бъдете активни

И не на последно място не забравяйте да тренирате. Да, знаем, че е горещо, но затова има фитнес зали. Който може да плува - също няма оправдание. Разхождайте се в парка, отидете на море, планина, екскурзия, където се сетите. Забавлявайте се!

Пожелаваме ви страхотно лято, изпълнено с положителни емоции! slfcr.png

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах