Търсене

Магическата стая в нашия дом

Вторник, 01 Май, 2018

Във всеки дом има една магическа стая. Стая, която ни предлага спокойствие, релакс и грижа за нас самите. Досетихте ли се? Не, не е спалнята.

Банята е онази част от нашия дом, която ни превръща от Пепеляшка в принцеса. Замислете се - какво ни кара да се отпуснем максимално, да се чувстваме чисти, ухаещи и красиви? Една вана пълна с ароматни масла би свършила чудесна работа, нали? И излизаме преобразени. По-отпочинали и сякаш загърбили всички ежедневни тревоги.

Красотата идва отвътре, а какво по-добро средство за релаксиране и успокояване на съзнанието от хубав горещ душ. Когато се чувстваме добре си личи. Все пак никой не може да извърне поглед от жена, която сияе като слънце, защото преди да излезе е отпочинала. Банята се грижи за нас, но и ние трябва да се грижим за нея.

Ето няколко начина да направим своята баня по-приятна:

Чистота

Банята е помещението, което използваме най-често. Трябва да следим за микробите, които се натрупват по плочките на пода и стените. Като стая, която има редовен досег с вода, в банята могат да се натрупат мухъл и нечистотии. Редовно почиствайте банята си. Изберете препарат, който има максимално действие, препоръчително е да не е със силен аромат.Аромати

Погрижете се за доброто усещане във вашата баня. Знаем, че помещението има пряка връзка с канализацията на сградата. Поставете средства за ароматизиране като свещи, изкуствени и естествени ароматизатори. Кори от портокал и стрък мента биха могли да освежат помещението, а мекият аромат на свещите ще направи всичко по-уютно.


Настроение и Уют

Инвестирайте в цветна завеса за баня. Сложете хавлии на цветя. Бъдете креативни. Има толкова много весели аксесоари за баня, които чакат да влязат в употреба.


Снимка: unsplash.com
Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах