Търсене

Ябълков тарт с розмарин

Сряда, 24 Април, 2019

Рецептата съчетава два интересни вкуса, които много добре се допълват - ябълка и розмарин. Не съдържа яйца, мляко и глутен.

Може да използвате кръгла тава за пай с размери 20-25 см. в зависимост от количеството.

  • За основата:
  • 300g смелени бадеми
  • 2-3 с.л. разтопено кокосово масло
  • 2-3 с.л кленов сироп
  • Щипка морска сол
  • За плънката:
  • 3 бр. пресни ябълки /средно големи/
  • 80ml вода
  • 2 с.л. мед
  • Стрък пресен розмарин
  • За най-горната част:
  • 2-3 бр. пресни ябълки
  • 1 лъжица кокосова захар /по желание/


Начин на приготвяне:

1. Започнете с приготването на основата на тарта. Смелените бадеми смесете с разтопеното кокосово масло и кленовия сироп и добавете щипка морска сол. Разбъркайте добре сместа и разстелете в тавата за печене, която предварително намажете с кокосово масло.

2. Тавата само с разстелената основа в нея сложете в предварително загрята фурна на 180°С за 10 мин. след което вадите от фурната

3. Докато основата се запича, обелете и нарежете на кубчета 3 ябълки. Изсипете ги в малка тенджерка или касерола и добавете 80ml вода и наситненения стрък розмарин. Оставете така 15 мин. след което намачкайте ябълките в вилица, за да се получи пюре.

4. Останалите ябълки нарязвате на полумесеци.

5. Изсипвате плънката в тавата с основата като разстилате сместа добре. Отгоре нареждате нарязаните на полумесеци ябълки и по желание поръсвате с кокосова захар. Слагате отново тавата във фурната и печете на 180°C на вентилатор за 35 мин.


ОЩЕ ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕРПТИ:



Снимки: © Всички права запазени - SelfCare.bg

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах